Munskydd vid flygresor

Internationellt resande har blivit besvärligare under och efter coronapandemin. Det är massor av nya saker att hålla reda på och förhålla sig till. Munskydd är en av dem.

Du kan vara säker på att det kommer vara munskyddskrav på både flygplatsen och hos de flesta flygbolag. Många kräver dessutom antingen vaccinpass, coronatest eller både och för att du ska släppas ombord.

Hur vet jag vad som gäller på mitt flyg

Flygbolagen är angelägna om att få igång trafiken igen. Det gör att de också är noga med att informera om vad som gäller vid resor. Kolla på deras hemsidor och se till att läsa alla mejl du får från dem för att få reda på hur du behöver göra för att inte tvingas stanna hemma.

Hur gör jag med munskyddet

I Sverige har vi varit skeptiska till munskydd. Bland annat för att många använder dem fel eller invaggas i en falsk säkerhet av munskyddet. Som reglerna ser ut idag kan du köpa nästan vilket munskydd som helst. När du väl tagit på dig det gäller det att se till att det sitter heltäckande, raka gärna bort eventuellt skägg. Du får inte heller peta på det med smutsiga händer, för då kontamineras det och tappar i effektivitet.

You May Also Like